Krinkels zijn voor ons kringen in het water, gevormd door een vallende druppel.
Samen willen wij streven naar een school, waar de ontplooiing van hoofd, hart en handen centraal staat en een school met warmte en geborgenheid voor elke druppel (elk kind).
Elke druppel willen wij voeden met kennis, creativiteit, positieve en christelijke waarden zodat die niet onopgemerkt krinkels veroorzaakt eens hij in de grote plas (de maatschappij) terechtkomt.
Met andere woorden willen wij, naast een leerinstituut, een opvoedingsgemeenschap vormen volgens de geest van het evangelie, van waaruit de kinderen verder kunnen uitgroeien tot fijne, zelfstandige jonge mensen.

Dank voor het vertrouwen dat u als ouders stelt in onze school en haar team. Laten we samen in goede geest en vertrouwen voor uw kinderen veel mooie dagen maken!

Prioriteit schooljaar 2018-2019

Een emmertje vol...

Als kinderen dagelijks positieve aandacht geven en ontvangen,
vult dat hun onzichtbare emmertje en dat van anderen
en voelen ze zich fijn.

Als school willen we ernaar streven om het emmertje van onze kinderen elke dag te vullen.
Via deze metafoor willen we onze leerlingen helpen om hun sociale vaardigheden te ontdekken en te trainen.
Dit jaarthema is gebaseerd op het boek 'Elke dag een emmertje vol' van Monique Baard.

Kinderen gaan op verschillende manieren met elkaar om. Ze spelen, praten en vechten. Ze zoeken contact, ze trekken zich terug en ze werken samen. Ze gaan met elkaar om zonder te weten wat er gebeurt. Ze ontdekken een wereld van tussenmenselijke relaties. Sommigen lukt dat gemakkelijk en anderen lijken uit de boot te vallen. Er zijn angsten, panieken, teleurstellingen en eenzaamheid. Maar er is ook blijdschap, vrolijkheid, vriendschap en spontaniteit.

Een hele gamma van relatiewijzen wordt door hen spelenderwijs ontdekt en ingeoefend.

Dit schooljaar werken wij rond het project 'Elke dag een emmertje vol' om de sociale vaardigheden van onze leerlingen te ontdekken en in te oefenen.

Jaarplanning

Onzichtbare emmers 5 september - vriendjesdag
We leren wat een onzichtbare emmer is en hoe het werkt met gevoelens.
Emmertjes vullen Vriendjesdag - 18 oktober
We leren hoe we emmertjes kunnen vullen : door aardig te zijn voor anderen. We leren ook hoe we kunnen bijhouden en hoe het met onze eigen onzichtbare emmer gaat.
Complimenten geven 19 oktober - 25 november
Hoe kunnen we aardig zijn? In deze periode leren we hoe we aardige dingen kunnen zeggen tegen anderen. We ontdekken wat voor complimenten we kunnen geven aan anderen, maar ook aan onszelf.
Aardige dingen doen/Grote daden 26 november - eind december
Nu komen we te weten welke dingen we kunnen doen voor anderen, die ervoor zorgen dat het emmertje van anderen en van onszelf voller wordt.
Samen emmertjes vullen januari - 24 februari
Nu we al veel weten hoe we emmertjes van onszelf en van anderen kunnen vullen, leren we in deze periode hoe we samen met anderen emmertjes vullen. Vrienden helpen elkaar met emmertjes vullen.
Emmertjes leegscheppen Pestactieweek - paasvakantie
Er bestaat ook een onzichtbare lepel, die uit onze emmertjes kan scheppen. In deze periode leren we welke dingen ervoor zorgen dat de onzichtbare emmer kan leegraken.
Onzichtbare deksels 23 april - juni
In deze periode ontdekken we dat iedere onzichtbare emmer ook een onzichtbaar deksel heeft. Hoe werkt het deksel op de emmer? Dat leren we nu.
Mega emmertjesvullers juni
Tenslotte kunnen we vieren dat we nu goede emmertjesvullers zijn geworden. Misschien wel mega-Emmertjesvullers! We ontdekken hoe we ervoor kunnen zorgen dat we goede emmertjesvullers blijven en hoe we het anderen kunnen leren.

Basisschool 'de krinkel'
Schoolstraat 32-34   2070 Zwijndrecht   03/252.76.03